OM Företaget

Söderlunds Trädgård finns i Övermark, Närpes. Vi är ett familjeföretag som bedriver odling av krukväxter och utplanteringsväxter. Företaget grundades år 1976 av Bengt-Erik och Mona Söderlund. Idag ägs företaget av Ann-Christin Snickars.

När företaget grundades odlades endast tomat och odlingsarealen var ca 1000 m2. På samma gård fanns då från tidigare växthus på ca 1000 m2, där Bengt-Eriks föräldrar även odlade tomat. År 1981 övertog Bengt-Erik och Mona dessa växthus genom generationsskifte.  I det skedet började de samtidigt odla utplanteringsväxter i ett av växthusen. Arealen utökades med åren och odlingen bestod av tomat, utplanteringsväxter och även uppdrivning av tomatplantor. Odlingen övergick helt och hållet till krukväxter och utplanteringsväxter år 2002. Nu har vi en odlingsareal på ca 20 000 m2 som främst är under glas.

 

 

 

Vår målsättning är att ha en modern och rationell anläggning, där vi kan odla ett brett sortiment och uppnå en jämn kvalitet. Leveranser sköts med egna lastbilar för att kunna leverera snabbt och säkert. Våra lastbilar är anpassade för värmetransport av växterna. Vi strävar alltid till att våra kunder skall vara nöjda med våra växter.